Transform Awards Nordics
Best Brand Evolution – 
Silver Award 2023

Asiakas
Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry

Vuosi
2022

Mitä teimme?
Insight
Brändiopas
Visuaalinen ilme
Graafinen suunnittelu
Logo
Hissipuhe
Pääviestit
Slogan

"Nostalgisen ja historian kerrostumia täynnä olevan Hotel Arthurin brändiuudistuksen tekijäksi vaadittiin ymmärtävä, heittäytyvä ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani – ja sitä Berry Creative olikin! Kuunteleva ja tutkiva ote takasi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Berry Creative ei hätkähtänyt haastaviakaan hetkiä vaan löysi aina uusia oivaltavia ratkaisuja. Hotel Arthurin uusi brändi-ilme on huikea!"

Silja-Kaisa Pöyliö, Viestintäpäällikkö, Helsingin NMKY

Hotel Arthurin slogan on Klassikoihin palataan aina.

Hotel Arthur tarvitsi syvän tarinan ja erottuvan brändikonseptin

Hotel Arthur on perinteikäs kolmen tähden hotelli Helsingin keskustassa. Helsingin NMKY:n Tukisäätiön omistamassa hotellissa on perustettu Suomen partiotoiminta, pelattu Suomen ensimmäinen koripallopeli ja siellä ovat yöpyneet monet yhteiskunnan ja kulttuurin merkkihenkilöt kuten Bill Clinton, Mathias Rust ja Aino Kallas.

Uusien asiakkaiden tavoittamiseksi Hotel Arthur tarvitsi brändilleen syvällisemmän tarinan ja erottuvan brändikonseptin, joka näkyisi ulospäin hotellin tiloissa ja eri viestintäkanavissa.

Kuvia Hotel Arthurin historiasta. Kuvassa runoilija Aino Kallas ja Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton. Näkymä Helsingin tuomiokirkosta, Kaisaniemenkadulta vanhaan Hospiziin sekä sisäkuva Hotel Arthurin juhlasalista.

Brändi kehitettiin yhdessä asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa

Aloitimme työn tutustumalla hotellin tiloihin ja tutkimalla hotellin strategiaa, historiallisia dokumentteja ja kilpailijoita. Workshop kohderyhmistä ja brändityön onnistumisesta antoi työlle hotellin liiketoimintaa tukevat tarkat kohderyhmäkohtaiset tavoitteet. 

Selvitimme henkilökunnalta mitä he pitävät hotellissa suurimpana ylpeyden aiheenaan ja nykyisten asiakkaiden laadullisella haastattelulla selvitimme, mikä heille hotellissa on kiinnostavaa ja erityistä.

Tutkimuksen pohjalta loimme konseptiluonnoksia, joita kehitimme asiakkaiden ja henkilökunnan palautteen pohjalta.

Brändikonsepti sisältää Hotel Arthurin hissipuheen.
Kuvia vanhoista lehti-ilmoituksista, joista brändikonsepti sai innoitusta.
Kuva Hospizista vuodelta 1923. Tekijä: Rosenberg Harald.
Markkinointiviestinnän puheentapa: "Olemme iloisia, sillä ravintola Arthurin uusi menu on valmistunut. Tule, ystävä, pistäytymään."

Historiasta ponnistava brändikonsepti kertoo hotellin ainutlaatuista tarinaa

Työn tuloksena syntyi brändikonsepti Klassikoihin palataan aina ja erottuva visuaalinen ilme. 

Slogan kertoo Hotel Arthurin pitkästä historiasta ja siitä ponnistavasta klassisista hotellipalvelun hyveistä. Ne ovat saaneet asiakkaat palaamaan hotelliin jo vuosien ajan. Klassisuus näyttäytyy asiakkaille historiallisissa tiloissa, sitä henkivässä visuaalisessa ilmeessä sekä copyllä, joka leikittelee menneiden vuosikymmenien puhetavalla. 

Klassikoihin palataan aina -­slogan on auki erilaisille teoille ja tulkinnoille. Ajatusta historiallisesta klassikosta voi tukea esimerkiksi henkilökunnan vaatetuksella tai ravintolan ruokalistalla ja äänimaisemalla. 

Suunnittelimme Hotel Arthurille uuden logon, kotimaisuudesta viestivän väripaletin ja historiasta kertovan typografian. Hotellin lukemattomat tarinat näkyvät historiallisissa mustavalkokuvissa. Uutta brändi-ilmettä koristaa brändigrafiikka, joka perustuu hotellista löytyviin yksityiskohtiin, arkkitehtuuriin sekä palveluihin.

Hotel Arthurin brändivärit sekä logo
Hotel Arthurin brändifontti on Louize Display, jonka on suunnitellut 205TF.
Toinen brändifontti on Sofia Pro, jonka on suunnitellut Olivier Gourvat, Mostardesign.
Kultaiset brändikuviot ovat inspiroituneet Hotel Arthurista löydettävistä muodoista.
Taulu seinällä, jossa näkyy Helsigin Tuomiokirkko ja Senaatintori noin vuonna 1920. Valokuvan päällä kultainen brändikuvio.
Sininen kangas, jossa kultaista brändikuviota.
Valkoinen kangas, jossa kultaista brändikuviota.
Sivuja brändikirjasta.
Verkkosivujen etusivu.
Instagrampostauksia
Käyntikortteja
Juomalista
Lasinalusia, joissa Hotel Arthurin logo.
Tulitikkurasia.