Kärki-lehti

Miten sujui Vilman ensimmäisen kokonaisen julkaisun taitto? Tuomas haastattelee.

Tuomas: Olit Vilma ensimmäistä kertaa vastuussa kokonaisesta julkaisusta, kerro miten se meni?

Vilma: Olihan minulla jo iso vastuu Kärki 2/18 -lehdestä, mutta silloin Pia oli vielä enemmän mukana. Tässä Pia oli enemmänkin projektin vetäjän roolissa. Meni oikein hyvin, tosin painon kanssa oli pieniä ongelmia. Pysyttiin hienosti aikataulussa ja asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen, sanoisin siis että meni oikein hyvin!

T: Mikä pelotti alussa – tai oikeastaan mikä jännitti?

V: Koska olin jo taittanut yhden Kärjen, prosessi oli tuttu. Asiakas oli tuttu ja ennen kaikkea tosi mukava asiakas. Mutta se varmasti jännitti, kun oli enemmän vastuuta! Olin innostunut, kun minuun luotettiin ja annettiin sitä vastuuta enemmän. Tälläkin kertaa tämä oli hyvän mielen projekti.

T: Pia oli koko ajan tukena ja saatavilla, kerro siitä.

V: Näytin aina välillä Pialle missä mennään ja Pia varmisti, että projekti pysyy aikataulussaan. Katsottiin yhdessä myös kuvavalintoja, mikä kuva soveltuisi tekstin sisältöön tarinallisesti.

T: Mitä opit projektin aikana?

V: Opin paljon! Esimerkiksi kun painotalo vaihtui, opin lisää erilaisia painokäytänteitä. Tämä nyt oli päällimmäinen, mutta opin paljon myös asiakkaan kanssa kommunikoinnista.

T: Mitä tekisit toisin, jos projekti alkaisi uudestaan?

V: Kun puhuin kuvan ja tekstin yhteensovittamisesta, ehkä haastaisin vielä enemmän itseäni ja asiakasta. Toki aina voi myös taitollisesti haastaa itseään enemmän.

T: Jos sulla olisi kollega, joka olisi vastaavassa tilanteessa, miten sä neuvoisit häntä?

V: Ole vielä enemmän yhteydessä asiakkaaseen. Huomasin, että jotkut asiat on helpompi käydä läpi puhelimitse. Se tarjoaa myös asiakkaalle mahdollisuuden kommentoida jotakin asiaa nopeammin ja päästään etenemään jouhevammin.  

T: Sitten viimeinen kysymys, mikä olisi itselle sopiva ammatillinen haaste?

V: Minulla on nyt käynnissä pieni taittoprojekti, jota ei tehdä valmiiseen taittopohjaan. Niinkun aiemmin mainitsin, kyllähän valmiiseen pohjaan taittamista pitää myös kehittää, mutta seuraava sopiva haaste on tehdä taitto ilman valmiita raameja ja pelisääntöjä, tämä ehdottomasti kiinnostaa!

Lue lisää Kärki-lehdestä


Kirjoittaja on Berry Creativen operatiivinen johtaja ja päätöksentekotieteilijä.Sinua voisi kiinnostaa myös

Lähetä viesti

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.