Asiakas
A-lehdet Oy

Vuosi
2021

Mitä teimme?
Lehtiuudistus
Insight
Testaus
Konsepti
Taitto

”Projekti oli suunnattoman mielenkiintoinen ja opimme sen myötä paljon sen lisäksi, että loimme yhdessä uuden tuotteen. Ilman Berry Creativen porukkaa emme olisi pystyneet luomaan ja viemään läpi tällaista prosessia normaalin viikkotyön ohessa. Konseptointi oli oivaltavaa ja hauskaa ja yhdessä tekeminen rentoa. Löysimme myös erottuvuuden kilpailijoihin. Projekti oli hyvin johdettu.”

Marja Aarnipuro, päätoimittaja, A-lehdet

A-lehdet halusivat nuorentaa Avun brändiä

Suomen suurin viikkolehti Apu halusi tavoittaa uusia kohderyhmiä. Tätä varten se suunnitteli luontoaiheista teemajulkaisua. Uusien kohderyhmien tavoittamisen lisäksi teemajulkaisun tuli toimia myös itsenäisenä kaupallisena tuotteena. 

Berry Creativen kanssa tehdyn yhteistyön tavoitteena oli luoda julkaisulle houkutteleva lupaus, sisältö ja ulkoasu, jotka helpottavat lehden myyntiä ja selkeyttävät lehden tekemistä.

Lehden lupaus, sisältö, rakenne ja ulkoasu syntyivät tiimityönä

Yhdessä toimituksen kanssa Berry Creative kirjoitti lehden lupauksen ja verbaalisen konseptin, osallistui juttytyyppien suunnitteluun sekä luonnosteli lehden ulkoasun, suunnitteli kannen ja teki esimerkkitaitot ja lehden tyylikirjan. 

Suunnitteluratkaisujen haluttavuutta testattiin Berry Creativen aloitteesta loppukäyttäjillä.

Lopputuloksena syntyi suomalaista mediakenttää täydentävä uudenlainen luontolehti, jossa ihminen on mukana luontojournalismissa

Uusi Apu Luonto -teemajulkaisu vastaa suomalaista luontoa rakastavien lukijoidensa toiveisiin ja tuo osaksi vuosikertaansa innostavia ja uusia näkökulmia. Lehti nostaa esille ajankohtaisia aiheita niin luonnon ilmiöistä, luontoelämyksistä kuin kestävästä kehityksestä ja ihmisten roolista kaiken keskellä, ja houkuttelee näin nuorempiakin lukijoita lehden, luonnon ja Apu-brändin pariin. Ajan myötä Apu Luonto on löytänyt roolinsa Avun mediaperheessä ja se on sisällytetty Avun tilaukseen. Luontolehteä ei voi tilata erikseen eikä ostaa irtonumerona, vaan se on arvokas lisäetu, jonka saa vain tilaamalla Avun.