Vuoden huiput
Hopeahuippu, 2016

”Berry Creativen toteuttama työmaa-aitamme on saanut paljon kiitosta. Olen ollut iloinen siitä, miten vaivaton projekti eri vaiheineen – aidan pystytys, ylläpito ja muutokset työmaan muuttuessa – on ollut meille tilaajana. Berryläiset ovat hoitaneet käytännön asiat rakennusfirman kanssa ilman, että tilaajan on tarvinnut toimia välissä tulkkina.”

Timo Riitamaa, tiedotuspäällikkö, Amos Andersonin taidemuseo

Asiakas
Amos Andersonin taidemuseo

Vuosi
2015–2016

Mitä teimme?
Konsepti
Art direction
Copywriting (suomi, englanti, ruotsi)
Aitojen teknisen tuotannon koordinointi

Kumppanit
Antti Tuominen, Intohimotoimisto Cassius (copywriting)
Elias Klingén (3D-taide)

Valokuvat
Paavo Lehtonen
Berry Creative

Lähtötilanne

Amos Andersonin taidemuseo oli historiansa suurimman muutoksen edessä, kun se lähti rakentamaan Lasipalatsin alle uutta museota. Murroskohtaan liittyi epävarmuutta siitä, minkälainen uusi museo tulisi olemaan ja mikä sen suhde totuttuun museoon on. Akuuttina haasteena oli hallita odotuksia tilanteessa, missä rakennustyöt tulisivat sekoittamaan Helsingin ydinkeskustaa pitkäksi aikaa.

Ratkaisu

Lähdimme yhdessä asiakkaan kanssa kääntämään työmaan aiheuttamaa mielipahaa odotukseen tulevasta, uudesta ja jännittävästä, museosta.

Konseptoimme, suunnittelimme ja toteutimme tätä varten museon työmaa-aikaisen ilmeen sekä työmaa-aidat, joilla nostettiin odotusta museota kohtaan. Halusimme luoda työmaanäkyvyyteen todellisuuden nyrjähdyksen, joka antaa esimakua tulevan taidemuseon elämyksistä. Työmaa-aitojen teksteissä uusi Amos Rex ottaa kontaktia ja kommunikoi ohikulkijoiden kanssa jo ennen valmistumistaan. Lisäksi työmaaparakit muuntuivat tilailluusioksi, jossa leijuu 3D-kuvitettu lupaus tulevasta tilakokemuksesta.

Lopputulos

Konsepti toi uuden museon rakennusvaiheesta lähtien lähemmäksi yleisöä. Työmaa-aidat keräsivät palkintoja ja toivat paljon hyvää mieltä sekä sosiaaliseen mediaan että kaduille.

Aitojen tekstit ilahduttivat ohikulkijoita
Työmaa-aidat ihmisvilinässä
Aidat leikittelevät kielellä
Työmaa-aidat lintuperspektiivistä
Kolmiulotteinen kuvitus elävöitää työmaa-aidat
Valaistus tuo työmaa-aidat esiin yöaikaan