”Karpalo- ja mustikkakäytävät ovat todella hyvät kaikkien kannalta! Niillä on helppo ohjata perheet oikeaan paikkaan, mutta ne ovat olleet todella iso apu myös henkilökunnalle, sillä niiden avulla he ovat hahmottaneet, mikä toiminto on milläkin käytävällä tai missä se työhuone sijaitseekaan.”

Anne Kuri, osastonhoitaja, Hyvinkään sairaala

Asiakas

Hyvinkään taidemuseo 
KOY Hyvinkään sairaalanmäki

Vuosi
2017–2018

Mitä teimme?
Sairaalan lastenosaston värisuunnitelma sekä lattioiden opastavat kuva-aiheet

Kumppanit
Anne Vasko (kuvittaja)
Olli Larjo (kuvanveistäjä)

Valokuvat
Kuvatoimisto Kuvio

Lähtötilanne

Hyvinkään sairaalan lastenosasto halusi tehdä sairaalasta lapsille miellyttävämmän ja vähemmän sairaalamaisen. Berry Creative suunnitteli yhteistyössä taiteilijoiden Anne Vaskon ja Olli Larjon kanssa Hyvinkään uuden H-sairaalan lastenosaston taiteen.

Ratkaisu

Tavoitteena oli luoda pienellä budjetilla optimistinen tilakokemus. Sairaalan ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvan lastenosaston taiteen teemana on metsänpohja. Berry Creative suunnitteli osaston lattian opastavat kuvioinnit tiiviissä yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa. 

Väripalettia inspiroivat Hyvinkäätä ympäröivät metsät. Muodot ja värit suunniteltiin niin, että taide on merkityksellisiä kaikenikäisille lapsille, niin vauvoille kuin teini-ikäisillekin.

”Ajattelen usein töissä ollessani, että olen tullut metsään luonnon keskelle. Itselleni metsä on suuri voimavara, ja jos voin töissäkin aistia luonnon tuoman rauhan, niin sehän on hyvä asia.”
– Aino Sivula, sairaanhoitaja

Lopputulos

Graafiset lattiakuvioinnit luovat polkuja, jotka johdattavat vierailijat Hyvinkään erilaisten metsien ja soiden läpi. Kuva-aiheet rohkaisevat leikkimään, etsimään mustikoita ja karpaloita sekä seuraamaan sileitä kiviä.

”Käytävän nimet ovat hyviä, sopivat lapsille. Kiva kun käytävillä on kilttejä kuvia ja varsinkin lattiassa. Ja säkkituolit on ihanat!”
– Tyttö, 8 vuotta

Hyvinkään sairaalan lastenosaston taide kuvaa metsän elämää.
Hyvinkään sairaalan lastenosaston taide tuo huoneeseen tyyliteltyjä puita.
Lapsen lelut ja taide Hyvinkään sairaalan lastenosaston lattialla.

Sairaalan käytävät saavat elämää taiteesta Hyvinkään sairaalan lastenosastolla.
Hyvinkään sairaalan lastenosaston käytävän lattia kasvaa metsää.

Hyvinkään sairaalan lastenosaston  taidetta, jossa mustikka koristaa lattiaa.

Taide saa ovetkin näyttämään metsältä Hyvinkään sairaalan lastenosastolla.