Habitare – Sateenvarjoinstallaatio

”Installaatio houkutteli yleisöä tutustumaan, osallistumaan ja viihtymään ohjelma-alueella. Lisäksi se kohosi yllättäen somehitiksi, kaikki halusivat kokea ja kuvata sen paikan päällä. Saimme Berry Creativen ansiosta luultavasti roppakaupalla uusia, nuorempia ja nuorekkaampia kävijöitä! Berry Creativen ammattilaiset ovat hyvän tuulen lähettiläitä! Yhteistyö oli alusta alkaen mutkatonta ja inspiroivaa. Hulvattomat ideat, iloinen ote työhön ja tinkimätön laatu siivittivät projektia alusta loppuun.”

Sanna Salovuori, ohjelmatuottaja, Habitare

Asiakas
Habitare
Messukeskus

Vuosi
2015

Mitä teimme?
Installaatio 1 100 sateenvarjosta
Oleskelutila ja sirkusesiintyjä

Kumppanit
Katja Huhmarkangas (tekstiiliartesaani)

Lähtötilanne

Saimme tehtäväksi tehdä Ahead! Arenasta iloisen, optimistisen ja erityisen. Mikä ihana tehtävänanto!

Ratkaisu

Ratkaisumme oli rakentaa katosta ripustettu installaatio, joka koostui tuhannesta ja sadasta valkoisesta sateenvarjosta, leijuvista huonekaluista ja ilma-akrobatiasta. Ne muodostivat unien niityn, jossa surrealistiset sadut, sininen taivas, pilvet ja ripaus Maija Poppasta sulautuivat yhteen. 

Suunnittelimme käsinkudottuja ”mörköjä”, pallon muotoisia installaatioita, joiden päällä voi istua ja leikkiä, jos luennot alkavat tuntua liian tylsiltä.

Lopputulos

Taideteos sai ihanan vastaanoton. Se toi Habitare-tapahtumalle paljon huomiota niin perinteisessä kuin sosiaalisessakin mediassa. Kotimaisen suosion lisäksi se sai myös paljon kansainvälistä huomiota. Se esiteltiin lukuisilla sivuilla, kuten esimerkiksi thisiscolossal.com, mentalfloss.com, theculturetrip.tumblr.com, designdautore.blogspot.com, furnituretoday.com, trendhunter.com, urdesignmag.com, ignant.com.

← Palaa takaisin

Haluatko kuulla lisää?

Kaisa Berry
Ympäristötaiteilija, arkkitehti
kaisa@berrycreative.fi
+358 50 534 8839

Lähetä viesti

[contact-form-7 id="6"]