Asiakas
Suomen Posti

Vuosi
2018

Mitä teimme?
Postimerkki
Ensipäivänkuori
Ensipäivänleima
Design

Valokuvat
Paavo Lehtonen

"Postimerkkien suunnittelussa kiinnostavin vaihe on taustatyö: mistä tässä aiheessa on kyse ja miten sen voi parhaiten esittää."

Timo Berry, luova johtaja, Berry Creative

Postimerkki kuvaa Puolustusvoimien historiaa ja nykypäivää.

Postimerkki syntyi halusta tunnustaa Puolustusvoimien historiaa

Suomen Posti halusi juhlistaa Puolustusvoimien satavuotista taivalta ja tilasi meiltä aiheeseen liittyen kuuden postimerkin vihkon.

Postimerkkien suunnittelu alkaa aina huolellisella pohjatyöllä

Kuten tavallisesti, postimerkit suunniteltiin sukeltaen aiheen taustoihin. Työssä toimi asiantuntijana kommodori (evp) Kai Varsio. Vanhoissa kuva-arkistoissa seikkaileminen oli kiinnostava osa tätä työtä.

Postimerkki sai aiheensa Puolustusvoimien laitteista ja varusteista.

Lopputuloksena julkaistiin kuusi postimerkkiä

Postimerkkivihkoon valittiin kolme kuvaparia, jotka osoittavat maa-, meri- ja ilmavoimien laitteiden ja varustuksen kehityksen Puolustusvoimien alkuvuosista nykypäivään. 

Maavoimien historiamerkissä esitellään 1920-luvun sotamiehen lähitaistelukoulutusta, jossa käytössä on pistimellä varustettu ase. Nykypäivän merkkiin on kuvattu jääkäri uusimmassa taisteluvarustuksessa.

Merivoimien historiaa kuvaavat sukellusvene sekä panssarilaiva 1920-luvulta. Ne olivat ensimmäiset Suomessa rakennetut sotalaivat. Nykyisestä merivoimien kalustosta esitellään suomalaisvalmisteinen, huippunykyaikainen ohjusvene Hanko.

Ilmavoimien historiamerkkiin on tuotu Thulin typ D -tiedustelukone, jonka ruotsalainen kreivi Eric von Rosen lahjoitti Suomen ilmavoimille vuonna 1918. Nykypäivän ilmavoimien teknologiaa edustaa Boeing F/A-18C Hornet -torjuntahävittäjä.

Olemme suunnitelleet Suomen Postille myös muun muassa Ilmastonmuutos-postimerkin sekä Tom of Finland-postimerkin.